Otvoren nagradni konkurs strip-festivala u Bratuncu

B. P.
Otvoren nagradni konkurs strip-festivala u Bratuncu

BRATUNAC - Festival stripa u Bratuncu, povodom svog šestog izdanja, organizuje konkurs za djecu i mlade na temu: “Bratunac u stripu”.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje crtanja, stripa i ilustracije, da uzmu učešće u ovom jedinstvenom konkursu i da zajedno promoviše Bratunac kroz umjetnost i kulturu. 

- Konkurs je otvoren za sve učesnike starosti do 18 godina. Kao što smo već naveli, tema konkursa je “Bratunac u stripu”, a vaš zadatak je da kroz ilustraciju, odnosno crtež, prikažete strip-junaka po vašem izboru i neki aspekt našeg grada. Poželjno je da izmislite potpuno novog strip-junaka, kojem ćete pripisati atribute i karakteristike onako kako vi to zamislite te da radnju crteža smjestite u neki od bratunačkih prepoznatljivih lokaliteta, kao što su spomenik, stari most, šetalište, panorama grada, rijeka Drina i slično. Kao primjer kako to treba da izgleda, možete pogledati neki od plakata za Bratunački strip-festival - piše u saopštenju organizatora. 

Radove treba dostaviti na tvrdom papiru formata A3, može se koristiti bilo koja tehnika - olovka, grafit, itd., a svaki učesnik može poslati najviše dva rada. Na poleđini svakog rada treba navesti svoje ime i prezime, adresu, datum rođenja i kontakt podatke. 

Radovi ne smiju sadržati vulgarnosti, vjerska i nacionalna obilježja, pozivati na nasilje, mržnju ili diskriminaciju bilo kog oblika, te eksplicitne ili uznemirujuće sadržaje. Radovi se mogu predati lično na festivalu, najkasnije do subote, 3.8.2024. do 21 čas, a za najbolje radove obezbijeđene su vrijedne nagrade. Radove će ocjenjivati stručni žiri, sastavljen od profesionalnih strip-crtača, specijalnih gostiju festivala. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana