Otkrivena spomen-ploča Petru Kralju

Agencije
Otkrivena spomen-ploča Petru Kralju

Beograd – Spomen-ploču istaknutom filmskom, pozorišnom i televizijskom glumcu Petru Kralju otkrili su Milica Kralj i Milan Caci Mihailović na platou ispred zgrade broj 38 u Mileševskoj ulici.

Na ploči koja je otkrivena u petak u Beogradu vajar Dragan Dimitrijević uklesao je tekst: "Petar Kralj - veliki srpski glumac", uz profil ovog proslavljenog umjetnika. Na rođendan velikana srpskog glumišta, pored zgrade u kojoj je decenijama živio, poštovanje su mu odali prijatelji, komšije, porodica.

Kćerka Petra Kralja, Milica, ispričala je kako su prolaznici Mileševske ulice reagovali tokom postavljanja spomen-obilježja. Ona je, vidno potresena, rekla da su je dva dječaka u prolazu pitala: "Ko je ovaj?", poslije čega je žena pored njih dodala: "Pera?! Pa, on je bio naš."

- "Ovaj" je bio naš, a opet nedvojbeno samo svoj. "Ovaj" je bio glumac. Bez obzira šta ko misli, to danas znači, ovaj je bio umetnik. Ovaj je bio kralj bez obzira na to što je često svoju krunu krio - rekla je kćerka Petra Kralja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana