Osmanović,Rihter: BiH da bude dio projekta 100 slovenskih romana

Srna
Osmanović,Rihter: BiH da bude dio projekta 100 slovenskih romana

Sarajevo - Ministarstvo civilnih poslova BiH nastojaće da približi stavove da bi BiH bila dio velikog projekta Međunarodne edicije "100 slovenskih romana", rečeno je danas na sastanku ministra civilnih poslova BiH Adila Osmanović sa direktorom Foruma slovenskih kultura Andrejom Rihter.

Riječ je o projektu književne razmjene između slovenskih naroda, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Razgovarano je o projektima koji se realizuju u okviru Foruma i planovima za dalju saradnju država članica na promociji kulture, baštine i nasljeđa slovenskih naroda.

Osmanović je izrazio očekivanje da će Forum slovenskih kultura i u budućnosti zauzimati značajnu poziciju u očuvanju kulture svih 13 država članica.

Forum slovenskih kultura je međunarodna fondacija osnovana 2004. godine koja okuplja 10 zemalja punopravnih članica: Crna Gora, Bugarska, BiH, Bjelorusija, Hrvatska, Makedonija, Rusija, Slovenija, Srbija, Ukrajina i tri zemlje posmatrača: Češka, Poljska i Slovačka.

Forum promoviše saradnju između slovenskih zemalja u oblasti kulture, obrazovanja i nauke, podstiče kulturnu razmjenu i doprinosi promociji kulture i nasljeđa slovenskih zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana