Oskari ove godine slave filmske heroje

Agencije
Oskari ove godine slave filmske heroje

Na ovogodišnjoj 86. dodjeli prestižnih nagrada "Oskar" američke Akademije filmskih umjetnosti i nauke odaće se počast stvarnim herojima čije su priče prenesene na velika filmska platna, superherojima, ali i animiranim junacima, kao i filmadžijama koji su ih donijeli u bioskope širom svijeta.

Producentski tandem Krejg Zedan i Nil Meron u zajedničkom službenom saopštenju istakli su da žele da "ujedine šou sa zabavnom i emocionalnom komponentom."

U skladu sa temom svečanosti, Akademija će predstaviti i izložbu "Oskari slave filmske heroje", koja će se održati u galeriji "Grand Lobby " na Beverli Hilsu od 17. janura do 5. marta. Na njoj će biti izložene fotografije i plakati iz čak 70 filmova snimanih u posljednjih devet decenija, kao i video snimci sastavljeni od dijelova klasičnih i savremenih filmova.

Između ostalih, izložbom će biti obuhvaćeni filmovi u kojim su u centru radnje stvarni junaci ("Gandi", "Silkwood"), superjunaci ("Supermen", "Mračni vitez"), animirani junaci ("Šrek", "The Incedibles"), akcioni heroji ("Sedam samuraja", "Gladijator"), književni junaci ("Ubiti pticu rugalicu", "Plodovi gnjeva").

Elen Deženeris biće domaćica svečanosti dodjele Oskara koja će se održati 2. marta u "Dolby Theatre -u" u Holivudu. Čeril Bun Ajzaks i Kris Hemsvort objaviće nominacije za Oskare 16. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana