Orhan Pamuk u Beogradu: Razgovor o skupu pisaca iz cijelog svijeta iduće godine

Srna
Orhan Pamuk u Beogradu: Razgovor o skupu pisaca iz cijelog svijeta iduće godine

Beograd - Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević i turski pisac Orhan Pamuk su na sastanku u Beogradu razgovarali o inicijativi da se u Beogradu tokom 2017. godine organizuje međunarodni skup uglednih pisaca iz cijelog svijeta.

Vukosavljević, koji se sa Pamukom sastao u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti /SANU/, upoznao je turskog nobelovca sa idejom o organizovanju susreta književnika.

Na tom skupu bi se razgovaralo o tome kuda ide savremena književnost, ko su moderni junaci, o položaju književnika u društvu i ostalim aktuelnim temama iz oblasti svjetske književnosti, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Vukosavljević je prenio Pamuku izraze zadovoljstva zbog njegove posjete Beogradu, napominjući da je za Srbiju i Beograd izuzetna čast ugostiti tako veliko ime svjetske književnosti.

Orhan Pamuk iskazao je načelnu zainteresovanost za učešće na međunarodnom skupu književnika u Beogradu i naglasio da će konačan stav po ovom pitanju moći da zauzme nakon dobijanja zvaničnog poziva i usklađivanja sa svojim prethodno dogovorenim obavezama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana