Opsada bioskopa uz Vojnu akademiju

Aleksandra Glišić
Opsada bioskopa uz Vojnu akademiju

Banjaluka - Premijera filma "Vojna akademija 2" napunila je sale banjalučkog multipleksa "Palas", a glumci su neumorno dijelili autograme mladoj publici.

Poslije projekcije na sceni su se poklonili reditelj Dejan Zečević, glumci Branko Janković, Bojan Perić, Ivan Mihailović, Goran Jokić, Tijana Pečenčić, Radovan Vujović, Sofija Rajović i direktor filma Nenad Dimitrijević.

Film "Vojna akademija 2", koji predstavlja nastavak priče o junacima istoimene televizijske serije, napravio je pravi bioskopski bum u Banjaluci. Brojna publika, uglavnom tinejdžerskog uzrasta, okupirala je u četvrtak uveče bioskop i strpljivo čekala da se fotografiše sa glumcima ili da dobije autogram.

Ubjedljivo najveći aplauz dobio je banjalučki glumac Branko Janković, koji tumači lik nespretnog, ali ipak šarmantnog pitomca Živojina Džakovića.

- Pre banjalučke premijere nismo ni znali koliko je "Vojna akademija" popularna u Republici Srpskoj. Sve nam je bilo jasno kada smo videli prepunu bioskopsku salu. Iako smo bili na nekoliko projekcija u različitim gradovima Srbije, nigde nas nisu dočekali sa takvim emocijama kao u Banjaluci - rekao je Branko Janković i dodao da se uz banjalučke aplauze osjećala velika srdačnost publike.

U ekipi mladih glumaca iz Srbije je i provjereno glumačko ime, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Goran Jokić.

- Pozitivno je što je mlada publika u velikom broju došla na premijeru. Dok smo snimali seriju i film "Vojna akademija" prisjetio sam se scena iz vremena kada sam služio vojni rok i to baš u Beogradu, u tim istim kasarnama - kaže Jokić.

Najveću pažnju u bioskopu izazvali su Tijana Pečenčić, Bojan Perić i Ivan Mihailović. Troje mladih i talentovanih glumaca ističu da iz Banjaluke nose samo pozitivne utiske i vjeru da bioskopi ponovo oživljavaju.

Ulaznice

U multipleksu "Palas" ističu da su ulaznice za premijeru planule čim su puštene u prodaju. Projekcije su prvog dana bile maksimalno posjećene, a sala od 400 mjesta bila je puna na dva izvođenja zaredom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana