Okončan epski strip poduhvat

B.P.
Okončan epski strip poduhvat

NOVI SAD - Izdavačka kuća “Čarobna knjiga” objavila je 32. tom slavnog stripa “Princ Valijant” u svoj ediciji “Svetski klasici u stripu”.

Ovaj tom sadrži posljednje table koje je nacrtao Džon Kalen Marfi, kao i nekoliko tabli koje je nacrtao njegov nasljednik Gari Đani koje su uvrštene kako bi se priča zaokružila. Time je u izdanjima “Čarobne knjige” obuhvaćen kompletan rad Hala Fostera i Džona Kalena Marfija na “Princu Valijantu”, jednom od najslavnijih stripova u istoriji devete umjetnosti.

- U Kamelot stiže poziv iz Rima. Glasine o postojanju Senekinog blaga doprle su do pape i on je u potragu poslao izaslanika, koji je, umesto blaga, našao dokaz o zločinu. Val treba da pronađe ubice, ali i da se postara da niko ne otkrije mapu rajskog vrta, koja se, navodno, nalazi među blagom. Prateći tragove, Val otkriva da je car Justinijan sklopio savez sa plemenom Rusa koje, takođe, traga za rajskim vrtom. Po povratku sa te avanture, Val se, potjeran kugom, s porodicom sklanja na zapad i tamo, u starom zamku, pronalazi vrč koji bi mogao biti sveti gral. Artur zadužuje Galana da ga vrati u Jerusalim. Aleta i Mejv, za to vrijeme, postaju taoci razbojnika. Njihov vođa Horidije ima stravičnu osvajačku viziju koju želi da ostvari - piše u najavi izdavača.

Knjiga ima 184 kolorisane strane u tvrdom povezu, a prevod je djelo Gorana Skrobonje. Ovim izdanjem “Čarobna knjiga” je kompletirala jedan od najvećih poduhvata u domaćem strip izdavaštvu kompletirajući ovaj umjetnički klasik u izdanju dostojnom njegovog kvaliteta i značaja za strip u kulturu generalno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana