Održano književno veče pisaca iz Bijeljine i Vlasenice

Srna
Održano književno veče pisaca iz Bijeljine i Vlasenice

Istočno Sarajevo - U Istočnom Sarajevu održano je književno veče na kojem su se publici predstavili članovi književnih klubova "Jovan Dučić" iz Bijeljine i "Luča" iz Vlasenice.

Predsjednik Književnog kluba "Jovan Dučić" Zdravko Zgonjanin izrazio je zadovoljstvo što su književnici iz Bijeljine imali priliku da se predstave u Istočnom Sarajevu.

"Književni klub žJovan Dučićž je u sastavu Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva žProsvjetaž u Bijeljini i djeluje 12 godina, te okuplja oko 30 članova. Prvi put smo u Istočnom Sarajevu da bi se predstavili našim prijateljima koji su članovi Udruženja književnika Republike Srpske", rekao je Zgonjanin.

On smatra da je gostovanje članova književnih klubova "Jovan Dučić" iz Bijeljine i "Luča" iz Vlasenice u Istočnom Sarajevu jednako važno za Semberiju kao i za Sarajevsko-romanijsku regiju.

Predsjednik Književnog kluba "Luča" iz Vlasenice Aćim Todorović izrazio je zadovoljstvo što je prvi put imao priliku da se predstavi publici u Istočnom Sarajevu.

"Kad je riječ o saradnji književnih klubova žJovan Dučićž i žLučaž, to je bratska saradnja i zajedno organizujemo književne večeri. Sa piscima u Istočnom Sarajevu institucionalna saradnja nije na zavidnom nivou. Nadam se da će večerašnja manifestacija biti prvi korak u pravom smjeru", kaže Todorović.

Pisce iz Bijeljine i Vlasenice u Istočnom Sarajevu je pozdravio književnik Goran Vračar, koji je ukazao da je termin manifestacije izabran "pomalo nezgrapno", s obzirom da se poklapa četvrtfinalnom utakmicom Svjetskog prvenstva u košarci između reprezentacija Srbije i Brazila.

"Lijepo da ste došli i da sarađujemo. Međutim, ta saradnja se svodi na privatni nivo, jer nema uvijek dovoljno novca za kulturu i književne večeri se organizuju kako se ko snađe", rekao je Vračar.

Književno veče održano je u organizaciji Matične biblioteke i Kutlurnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana