Održana prva manifestacija "Creative & Fashion industry" u Banjaluci

Milanka Mitrić
"Creative & Fashion industry"
Foto: B. Brezo | "Creative & Fashion industry"

BANjALUKA - Kulturno-modna manifestacija "Creative & Fashion industry", večeras je zatvorena u Banjaluci.

Ovaj događaj i dvije večeri u Banskom dvoru okupio je poznate dizajnere i dizajnerke iz nekoliko evropskih država, te od Banjaluke nakratko napravio jednu vrstu modnog centra.

Nakon što su sinoć publici predstavljene kreacije Marka Fehera, Morane Krklec i Katarine Vamvake, kao i brend muških i ženskih torbi "Šurlan Bags - Art of Choice", program je večeras nastavljen predstavljanjem nekoliko jednako sjajnih dizajnerki.

Drugo veče manifestacije započelo je revijom poznate dizajnerke Nevene Ivanović i njenog brenda "NEO dizajn" iz Beograda. Ivanovićeva je u Banjaluci premijerno predstaviti treće izdanje kolekcije "Okineo".

- Ova kolekcija namijenjena je svim NEO voriorima. To su ljudi koji su u prethodnih devet godina definisali "NEO dizajn" kao brend - rekla je Ivanovićeva. 

Nakon njene revije predstavljene su kreacije dizajnerke Mirande Kaludis iz Ciriha, koja je svoju kolekciju predstavila zajedno sa dizajnerkom Ninom Jun, takođe iz Ciriha. Drugo veče i revijski dio programa zatvoreni su revijom dizajnerke Mare Danz, takođe iz Ciriha. Ona je u Banjaluci predstavila kolekciju "Ako nas ne pustite da sanjamo, nećemo vas pustiti da spavate".

Tokom trajanja manifestacije posjetiocima je bio dostupan "Showroom", gdje su imali priliku da pobliže osjete različite materijale kojima stvaraju dizajneri odjeće, torbi i nakita, kao i da se upoznaju sa onima koji stvaraju.

Organizator ovog događaja je MODA d.o.o. Banjaluka i "MDK", Cirih.

Cilj manifestacije bio je da prikaže moć spoja kulture i mode, sva lica, strane i potencijalne koje moda i modna industrija imaju, uz akcenat na sve kreativce koji predano rade i stvaraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana