Održana promocija knjige “Završna riječ”: Važan podstrek za dramske autore

G.S.
Održana promocija knjige “Završna riječ”: Važan podstrek za dramske autore

ISTOČNO SARAJEVO - Promocija knjige “Završna riječ” o četiri drame pisaca iz Republike Srpske, koje obrađuju zasebne teme, održana je na Palama.

Riječ je o dramama “Grušenjkina sudbina/Oni dolaze” autora Nenada Tadića, “Miropomazani” Zorana Todorovića, “Nepoznate životinje” Jelene Lučić i “Dva čvora” Sanje Savić Milosavljević.

Todorovićeva i Tadićeva drama nagrađene su na prvom konkursu Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske za originalni domaći dramski tekst, dok se komad “Miropomazani” redovno i uspješno izvodi u produkciji GP Gradiška.

Tadić je rekao novinarima da je u pitanju knjiga u kojoj su četiri drame, stilski sve različite, te da je jedna parodija, druga satira i dvije ozbiljne drame.

Todorović je naveo da je riječ o četiri drame autora koji su rodom iz Sarajeva i da je to prva knjiga koja se odnosi na savremenu srpsku dramu u Republici Srpskoj. On je istakao da je knjiga značajna i po tome što će vjerovatno više značaja dati domaćem dramskom tekstu kojeg nema, jer ljudi nemaju motiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana