Održan naučni skup "Cveće: ekopoetika u književnosti, jeziku i umetnosti"

Srna
Održan naučni skup "Cveće: ekopoetika u književnosti, jeziku i umetnosti"

VIŠEGRAD- U Andrićevom institutu u Andrićgradu održan je naučni skup pod nazivom "Cveće: ekopoetika u književnosti, jeziku i umetnosti", u organizaciji Odjeljenja za srpski jezik Andrićevog instituta i Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu.

Rukovodilac Odjeljenja za srpski jezik Miloš Kovačević rekao je Srni da je na skupu bilo riječi o cvijeću u srpskoj književnosti, jeziku i kulturi.

-U ovom vremenu u kome i ne znamo za radost, organizovati jedan skup o cveću znači kontrast sadašnjoj stvarnosti. Na skupu su učestvovali mladi istraživači koji se bave cvećem u različitim književnostima - naglasio je Kovačević.

On je istakao da je ovo skup koji zrači za ljepšu budućnost, za ljepše sutra.

-Potrudićemo se da uspostavimo malo širu saradnju sa filološko-umetničkim fakultetom iz Kragujevca, sa kojim smo i organizovali ovaj skup. Ovo je i prvi skup koji se bavi ovom temom - naveo je Kovačević.

Vanredni profesor Filološko-umetničkog fakulteta Nikola Bubanja rekao je da je ovo drugi tematski blok koji se bavi ekopoetološkim temama, a prošlogodišnji skup je bio fokusiran na temu mačke u jeziku književnosti i umjetnosti.

On je zahvalio Andrićevom institutu za realizaciju skupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana