Održan “Muzički kaleidoskop” etno-grupe “Iva””

Srna
Održan “Muzički kaleidoskop” etno-grupe “Iva””

DOBOJ - “Muzički kaleidoskop” dobojske Etno-grupe “Iva” održan je u Doboju kao nastavak muzičkog projekta koji je u proteklih 11 godina realizovan širom Republike Srpske pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Srpske i grada Doboja.

Vođa Etno-grupe “Iva” Saša Pavlović rekao je novinarima da ovogodišnji projekat nosi naziv “Muzički kaleidoskop” sa nastupima u Prijedoru, Gradišci, Banjaluci i Doboju.

On je podsjetio da je muzički projekat počeo 2009. godine i da su od tada realizovali dva ciklusa - “Etno fjužn prelo” i “Muzički karavan”.

“Mijenjamo muzičku sliku koristeći naše narodne motive, a naše harmonije i ritmove obogaćujemo svjetskim”, istakao je Pavlović.

On je rekao da je ponosan što je dobojski sastav “Iva” prvi bend iz Republike Srpske koji je prije mjesec dana promovisao dva svoj “CD” izdanja u Portugalu, na najvećem sajmu muzike koji se bavi etnom.

Pavlović je poručio da je danas “Iva” jedan od glavnih ambasadora kulture grada Doboja i značajan muzički ansambl u oblasti očuvanja tradicionalne kulturne baštine Republike Srpske.

Koncert “Muzički kaleidoskop” održan je sinoć u velikoj sali dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje, a otvorio ga je potpredsjednik Skupštine grada Miloš Bukejlović.

Etno-grupa “Iva” osnovana je 2004. godine u Doboju.

Svojim koncertima “Iva” jedinstvenim i prepoznatljivim muzičkim izrazom promoviše srpsko muzičko stvaralaštvo, ali i stvaralaštvo drugih naroda Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana