Održan koncert Banjalučke filharmonije u Gradišci

M. V.
Održan koncert Banjalučke filharmonije u Gradišci

Gradiška - Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije održao je koncert pod nazivom "Viva la musica" u Kulturnom centru Gradiška.

Orkestar je, pod dirigentskom palicom Vanese Kremenović, gradiškoj publici izveo brojna djela Mendelsona i Betovena.

Solista Simfonijskog orkestra bio je italijanski klavijaturista Đuzepe Bruno. Direktor Banjalučke filharmonije Ivan Otašević je rekao da se filharmonijski orkestar trudi da se predstavi, pored Banjaluke, iz koje dolaze i u manjim opštinama u Republici Srpskoj.

- Budući da Gradiška ima sjajan kulturni centar i uspješnu Muzičku školu "Branko Smiljanić", mi smo ostvarili saradnju sa opštinom Gradiška, tako da je ovaj koncert održan pod pokroviteljstvom načelnika opštine Zorana Adžića - istakao je Otašević.

U Simfonijskom orkestru kažu da je velika odgovornost nad njima, jer su se ovim koncertom potrudili da gradiškoj publici predstave najbolja djela kompozitora Mendelsona i Betovena.

Gradiščanka Nikolina Kalajdžić u Banjalučkoj filharmoniji već dvije godine svira na violini, a ovo joj je bio prvi nastup sa Filharmonijom u svom rodnom gradu.

- Trema je nešto veća jer nastupam pred svojom publikom. Čast mi je da sviram i budem dio Filharmonije i nadam se da je publika uživala - rekla je Kalajdžićeva.

Nakon koncerta u Gradišci orkestar Banjalučke filharmonije trebalo je u ponedjeljak da nastupi u koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci sa početkom u 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana