Odisej - San o povratku putuje u Sankt Peterburg

A. M.
Odisej - San o povratku putuje u Sankt Peterburg

Banjaluka - Nakon otvaranja 10. međunarodnog lutkarskog festivala u Izmiru i osvajanja i gran prija u Kragujevcu i Bugojnu, predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske "Odisej - San o povratku" u četvrtak, 22. juna, putuje za Sankt Peterburg na 13. međunarodni festival pozorišta lutaka i sinteze KUKART-2017.

Na festivalu ove godine učestvuje 36 lutkarskih pozorišta i lutkarskih trupa, kako iz Rusije (Moskva, Sankt Peterburg, Novoskuznjeck, Lipetsko, Čebroskari, Mitišči, Čeljabinsk, Uljanovsk, Vologda), tako iz cijelog svijeta: Estonija, Italija, Njemačka, Izrael, Republika Srpska (BiH), Velika Britanija, Brazil, Poljska, Srbija, Bugarska, Bjelorusija i Slovačka.

Međunarodni festival pozorišta lutaka i sinteze KUKART je bijenalnog karaktera i predstavlja najveći i najznačajniji lutkarski forum kojem ne može parirati nijedan drugi na ruskoj umjetničkoj sceni.

- Festival se održava od 1993. godine u periodu bijelih noći tokom juna. Jedan od ciljeva festivala je da podrži i okupi najvažnije i najnovije trendove koji postoje u inventivnom scenskom žanru koji oduševljava publiku svih uzrasta. Festival je ove godine u znaku Balkana, a program je dovoljno raznolik, tako da i mlada i odrasla publika, drugačijih ukusa, ima priliku da pronađe predstavu za sebe -  rekao je direktor festivala David Burman.

Predstava Dječijeg pozorišta RS "Odisej - San o povratku" na programu je u petak, 23. juna, u 19 časova na pozornici Lutkarskog pozorišta bajki iz Sankt Peterburga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana