Odisej na nivou velikog svjetskog teatra

A. M.
Odisej na nivou velikog svjetskog teatra

Sankt Peterburg - Predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske "Odisej - San o povratku" oduševila je publiku na festivalu u Sankt Peterburgu, gdje su izvođenju ove predstave prisustvovali brojni ugledni pozorišni stvaraoci.

Ansambl pozorišta iz Srpske se na pozornici Lutkarskog pozorišta bajki u Sankt Peterburgu predstavio proteklog vikenda u okviru 13. međunarodnog festivala pozorišta lutaka i sinteze KUKART.

Dekan Pozorišne akademije u Sankt Peterburgu Nikolaj Naumov čestitao je ansamblu Dečijeg pozorišta Srpske na izvanrednoj i očaravajućoj predstavi, ocijenivši da je svevremena jer govori o životnoj borbi čovjeka i ljubavi koja mu daje snagu da savlada i naizgled nepremostive prepreke.

Pozorišni reditelj Marija Serskaja ocijenila je čarobnom predstavu u režiji Biserke Kolevske, čiji je ansambl, kako je rekla, pokazao talenat i profesionalnost velikog svjetskog pozorišta.

I ekipa Dječijeg pozorišta nije krila zadovoljstvo zbog dugotrajnog aplauza, ističući da je ovo bila izuzetna prilika da se stvaralaštvo i djelo ove kulturne ustanove prikaže ovako značajnoj i velikoj publici, koja ih je očarala gostoprimstvom.

Na festivalu ove godine učestvuje 36 lutkarskih pozorišta i lutkarskih trupa kako iz Rusije, tako i iz Estonije, Italije, Njemačke, Izraela, Republike Srpske, Velike Britanije, Brazila, Poljske, Srbije, Bugarske, Bjelorusije i Slovačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana