Objavljeni prvi detalji četvrte sezone serije “Pravih detektiva”: Zločin u tami polarnog kruga

Branislav Predojević
Objavljeni prvi detalji četvrte sezone serije “Pravih detektiva”: Zločin u tami polarnog kruga

NjUJORK - Kanal HBO objavio je prve detalje i snimke četvrte sezone kultne kriminalističke serije “Pravi detektiv: Noćna zemlja”, sa Džodi Foster i Kali Ris kao policijskim tandemom.

Poznata po svojoj ulozi “Oskarom” nagrađene FBI agentkinje Klaris Sterling u filmu “Ka­d jaganjci utihnu” iz 1991. godine, Fosterova će ponovo igrati detektivku u četvrtoj sezoni antologijske kriminalističke serije koja je bila na pauzi od treće sezone koja je emitovana 2019. godine. Nova sezona, koja nosi podnaslov “Noćna zemlja”, dešava se na Aljasci i spojila je Fosterovu i bivšu bokserku Kali Ris kao dva glavna detektiva iz naslova franšize. Snimanje je počelo prošlog mjeseca na Islandu, a HBO je pustio prve detalje uz snimke Fosterove kao detektivke, a njen glas se takođe može čuti u jednom trenutku na snimku dok kaže: “Radim na ovom slučaju. Ovi ljudi su nestali prije 48 sati”.

Novu sezonu je napisao i režirao priznati meksički režiser Isa Lopez, a priča vodi seriju u hladnu zemlju Enis na Aljasci koja se nalazi 150 milja sjeverno od arktičkog kruga. Tamo, dvije detektivke Liz Denvers i Evanđeline Navaro (koju glume Fosterova i Risova), istražuju iznenadni nestanak osmorice muškaraca koji upravljaju arktičkom istraživačkom stanicom Tsalal. Zvanično podnaslovljena “Noćna zemlja”, tama će biti važan motiv u novoj sezoni. Kako je otkriveno u scenariju prve epizode, nova sezona počinje 17. decembra posljednjim zalaskom sunca u godini prije zloglasnog perioda čistog mraka na Aljasci.

Glumačka postava još uključuje: Džona Hoksa, Kristofera Eklestona, Fionu Šou, Fin Benet, Anu Lambe, Aka Nivijana, Izabelu Star i druge.

Kompletna priča realizovana je pod kreativnim nadzorom producenta Barija Dženkinsa. Kao i prve tri sezone, serija će imati osam epizoda, a puštanje promo materijala je prva potvrda da će serija biti premijerno prikazana do kraja 2023. godine kada je planirano da se  vrati na male ekrane.

Istorija

“Pravi detektivi” je krimi serija koju je kreirao i napisao Nik Pikolato, a prva sezona je premijerno prikazana 12. januara 2014. godine. Svaka sezona serije je strukturirana kao samostalni narativ, koji koristi nove glumačke ansamble i prati različite skupove likova. Prva sezona je dobila pohvale kritičara i zaradila visoke ocjene, prijem druge sezone bio je podijeljen iako je emisija zadržala visoku gledanost. Treća sezona dobila je pozitivne kritike, ali je zabilježila pad gledanosti. Kreator serije Pikolato se razišao sa HBO, nakon što mu je odbijena ideja za četvrtu sezonu,  a mreža je uključila producenta Dženkinsa i Lopeza koji su zajedno predstavili novi pogled na seriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana