Objavljena zbirka poezije Savka Pećića iz Dervente

Srna
Foto: srna

DERVENTA - Nova zbirka poezije "Svi moji rodovi i plodovi", odabrane pjesme derventskog pjesnika Savka Pećića, objavljena je u izdanju Srpskog književnog kluba "Vihor" iz Dervente.

U zbirci su odabrane pjesme koje je autor objavio u svojim prethodnim knjigama poezije "Sa suzama žita ostaju", "Jenki na Balkanu", "Život i sjećanja", "U liku i praliku", "Vesela parada" i "Ehos poezijus". Autor ističe da je zbirku poezije posvetio svojim najmilijim i prijateljima i da je obavio odabir pjesma iz do sada objavljenih zbirki pjesma, uz prateće fotografije njihovih naslovnica.

U novoj zbirci poezije objavljene su i recenzije svih izdanja zbirki pjesma. Pećić piše od osnovne škole, učestvovao je 1966. godine u osnivanju Književnog kluba "Vihor", a prve svoje stihove je objavio 1967. godine kao gimnazijalac u "Derventskom listu". Objavio je "Derventske kaskade", "Životok", knjigu povodom 50 godina stvaralaštva "Moje pričice i zapisi" i hronološku monografiju o manastiru u Donjoj Bišnji "Živi izvor duhovne vode".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana