Objavljena srpska manga “Kralj ničega”: Crni strip o ulicama Beograda

B.P.
Objavljena srpska manga “Kralj ničega”: Crni strip o ulicama Beograda

BEOGRAD - Izdavačka kuća “Sistem komiks” objavila je strip album “Kralj ničega”, autentičnu srpsku mangu i djelo autorskog tandema Nenad Racković i Aleksa Gajić.

U pitanju je unikatno djelo koje bi se moglo opisati kovanicom crni strip, u kojem kultni beogradski pisac, publicista i muzičar Nenad Racković Džoni neobuzdanost svojih kreativnih ideja pretvara u unikatan strip scenario, koji Aleksa Gajić pretvara u autentičan vizuelni izraz.

- Džoni! Umetnik, pisac, skejter, kralj ničega, žrtva slave i publiciteta, u krizi srednjih godina, zbog krize društvenog života uopšte, vraćajući se pod stare dane svojim korenima i “Politikinom Zabavniku”, ponovo otkriva ljubav prema stripovima sa kojima je proveo duge decenije mladalačke usamljenosti i prepuštenosti ulici. On vozi dok piše i piše dok vozi. Njegov stil je brzina, a strah koji osećamo dok čitamo njegovu prozu najbrži je način da se preživi Beograd, grad koji izmiče istoriji i geografiji - piše u najavi izdavača.

Zahvaljujući vanrednoj crtačkoj sposobnosti, duhovitosti, darovitosti i upornosti Alekse Gajića, bogatiji smo za još jedno grafičko izdanje i mangu, koja ne lični ni na jednu drugu, piše u najavi izdavača. Album ima 280 stranica u mekom povezu.

Tandem Racković  i Gajić se uspješno dokazao saradnjom na ilustracijama knjige Nenada Rackovića “Sluz i žuč” u izdanju “Lagune”, horor romanu za sladokusce, kako ga je opisao njegov autor, a koji se planira pretvoriti u animirani film.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana