Objavljena “Omama” Slobodana Vladušića: Drugačiji pogled na Miloša Crnjanskog

G.S.
Objavljena “Omama” Slobodana Vladušića: Drugačiji pogled na Miloša Crnjanskog

BANjALUKA - Knjiga “Omama” pisca Slobodana Vladušića objavljena je prije nekoliko dana u izdanju beogradske “Lagune”, a u njenom opisu stoji “Berlinska tajna Miloša Crnjanskog”.

- Berlin u jesen 1928. miriše na benzin, meskalin i francuske parfeme. Bezimeni radnik dolazi u poslanstvo Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca da bi prijavio nestanak svog prijatelja Milutina Topalovića. Miloš Crnjanski, ataše za kulturu i Miloš Verulović, vojni savetnik u poslanstvu i heroj sa Kajmakčalana, kreću u potragu za iščezlim čovekom. Trag ih vodi od luksuznih restorana i bučnih džez kabarea, u kojima uživa vesela gradska elita, do zapuštenih kvartova po kojima se vuku uživaoci opijata - stoji u najavi knjige.

Prema prikazu pisca Dejana Stojiljkovića, ova knjiga donosi priču o Milošu Crnjanskom kakvog do sada čitaoci nisu upoznali.

- Blistav i mračan, inteligentan i ubedljiv, novi roman Slobodana Vladušića predstavlja potpuno neočekivan iskorak u savremenoj srpskoj prozi i njegovo do sada najzrelije i najambicioznije delo - naznačio je Stojiljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana