Objavljen konkurs za Treće međunarodno bijenale radova na papiru

Srna
Objavljen konkurs za Treće međunarodno bijenale radova na papiru

PRIJEDOR - Muzej Kozare uz podršku grada Prijedora raspisao je danas konkurs za učešće na Trećem međunarodnom bijenalu radova na papiru “Prijedor 2020”.

Izložbene kategorije su crtež i grafika, slikarstvo i intermedija. Izbor tema i tehnika je slobodan, maksimalno dozvoljena dimenzija je format A4, isključivo na papiru, a u svakoj od tri kategorije nagrada je 500 evra.

Nagrade ne moraju biti dodijeljene u svim izložbenim kategorijama, a svi prvonagrađeni radovi postaju dio likovne zbirke Muzeja Kozare pošto novčana nagrada podrazumjeva otkup rada.

Samo originalni radovi, nastali u posljednje dvije godine, koje selekciona komisija bude vrednovala kao djela visokog umjetničkog i profesionalnog dometa, biće prihvaćeni za izlaganje, a izložbe će biti organizovane u avgustu i septembru u Prijedoru, u Muzeju Kozare i u Galeriji “Sreten Stojanović”.

Žiri čine fotograf Francisko Araja iz Čilea, akademska vajarka i slikarka Leposava Milošević Sibinović iz Srbije i akademski slikar Predrag Marjanović iz BiH, a selekcija i žiriranje radova radiće se od 27. do 30. aprila 2020. godine.

Konkurs je otvoren do 15. marta 2020. godine, a detaljne informacije i obrasci dostupni su na zvaničnoj stranici Muzeja Kozare njnjnj.muzejkozare.org.

Međunarodno bijenale radova na papiru Prijedor je dobio krajem 2015. godine zahvaljujući inicijativi direktora Muzeja Kozare Zorana Radonjića i njegovoj ideji da se na ovaj način publici da kvalitetan likovni događaj, da se obogati zbirka Muzeja Kozare, da se grad promoviše u svijetu umjetnosti i da se upotpuni imidž grada slikara, grada domaćina likovne kolonije “Sreten Stojanović” i grada murala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana