Objavljen konkurs za sufinansiranje projekata u kulturi

Agencije
Objavljen konkurs za sufinansiranje projekata u kulturi

Banjaluka - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je danas konkurs za sufinansiranje projekata/programa iz oblasti kulture i umjetnosti Srpske za 2014. godinu.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske saopšteno je da za ove namjene u budžetu Republike u 2014. godini obezbijeđeno 500.000 KM.

U skladu sa pravilnikom o sufinansiranju javnih potreba u kulturi Republike Srpske, objavljeni su konkursi za svaku oblast u kulturi posebno - sufinansiranje projekata pozorišne produkcije i pozorišnih festivala, za sufinansiranje projekata filmskih festivala, muzičke i muzičko-scenske djelatnosti.

Konkurs se odnosi i na sufinansiranje projekata iz oblasti likovne i primijenjene umjetnosti, dizajna i arhitekture i književnih manifestacija, zatim na sufinansiranje kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina u 2014. godini, te na otkup knjiga objavljenih u Republici Srpskoj u 2012. i 2013. godini.

Na konkurs se mogu prijaviti pravna lica registrovana za obavljanje kulturno-umjetničke djelatnosti u Republici Srpskoj i ustanove koje obavljaju djelatnost u oblasti kulture, a čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, odnosno pravna lica registrovana za obavljanje izdavačke djelatnosti u Srpskoj.

Dokumentacija se dostavlja isključivo na obrascima koje je propisalo Ministarstvo prosvjete i kulture, a koji se popunjavaju elektronski, i to tri primjerka u elektronskoj i jedan primjerak u štampanoj verziji.

Rok za dostavljanje prijava za konkurs je 15. februar 2014. godine.

Konkurs, kao i odgovarajući obrasci prijava za svaku oblast, objavljeni su na internet stranici Vlade Republike Srpske - stranica Ministarstva prosvjete i kulture i na portalu "eKultura".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana