Objavljen javni konkurs “Reci naglas”

R.V.
Objavljen javni konkurs “Reci naglas”

BANjALUKA- Objavljen je javni konkurs za izbor najboljeg neobjavljenog domaćeg dramskog teksta “Reci naglas” za 2024. godinu.

Ovogodišnji projekat Razvoja domaćeg dramskog teksta “Reci naglas” Ministarstva prosvjete i kulture u 2024. godini biće realizovan u saradnji sa Pozorištem Prijedor. U vezi sa tim ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić i direktor Pozorišta Prijedor Srđan Knjeginjić su potpisali ugovor o sufinansiranju ovog projekta. Iskazavši posebno zadovoljstvo da će ovogodišnji projekat “Reci naglas” biti realizovan u saradnji sa uglednim prijedorskim pozorištem, ministar Željka Stojičić naglasila je da je ova saradnja uslovljena jednim od strateških opredjeljenja Ministarstva definisanim Strategijom razvoja kulture Republike Srpske “2023 - 2030” koji se odnosi na razvoj domaćeg dramskog teksta.

Ideja projekta “Reci naglas” je da se u saradnji sa gradskim pozorištima u Republici Srpskoj bijenalno raspisuje javni konkurs koji će podržati i nagraditi najbolje dramske autore u Republici Srpskoj, a najbolji tekst postaviti na scenu. Ministar Željka Stojičić podsjetila je da je prethodno, 2022. godine, prvi konkurs za najbolji neobjavljeni domaći dramski tekst “Reci naglas” realizovan u saradnji sa Gradskim pozorištem Gradiška, koje je 2023. godine uspješno postavilo na scenu predstavu “Miropomazani”, prema konkursom nagrađenom dramskom tekstu Zorana Todorovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana