Objavljen drugi integral “Krcka”: Album dostojan strip klasika

B.P.
Objavljen drugi integral “Krcka”: Album dostojan strip klasika

NOVI SAD - Izdavačka kuća “Komiko” u sklopu edicije “Klasici svjetskog stripa” objavila je drugi tom stripa “Krcko” legendarnog evropskog umjetnika Rejmona Mašeroa.

Ovaj klasik “francuskog Diznija”, kako je Mašero često nazivan, odštampan je kao i prva knjiga na povećanom A5 formatu, u punom koloru i u tvrdom povezu. 

Radi se o serijalu koji je Mašero stvorao u periodu od 1954. do 1966. godine za magazin “Tintin” izdavačke kuće “Lombard”, u kojem su prikazane antropomorfne životinje sa brojim odlikama civilizacijskog života.

Mašerove prve avanture su na selu, gdje crveni puh Krcko i njegov najbolji prijatelj miš Malecki pokušavaju da pobijede životinjske zlikovce često mnogo veće od njih samih, koje obično predvodi megalomanski pacov Antracit.

Sa epizodom “Krokodili” (1957) Mašero je svoje likove smjestio na ostrvo i fiktivnu zemlju Sifon u potpunosti naseljenu civilizovanim životinjama, zajedno sa tehnologijom, policijom, vladom, kraljem itd. Mašero 1966. godine napušta serijal i prelazi u konkurentski “Spirou” radeći nove projekte, dok je “Lombard” zadržao prava na napuštenu seriju, koju su kasnije radili drugi autori. 

Novi album ima 212 strana. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana