Obilježeno 15 godina Akademije mjetnosti

SRNA
Obilježeno 15 godina Akademije mjetnosti

Banjaluka - Svečanom akademijom i muzičko-dramskim programom u izvođenju studenata Akademije umjetnosti banjalučkog univerziteta, u Dječijem pozorištu Republike Srpske večeras je obilježno 15 godina rada ove akademije. Dekan Akademije Luka Kecman rekao je da ova ustanova obilježava 15 godina kao već "odrasla" i spremna na izazove.


"Pripala nam je sreća da gradimo hram umjetnosti, a on će graditi nas. Dosadašnjim graditeljima zahvaljujemo, a budućim poručujemo da ćemo i dalje postojati", istakao je Kecman.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić izrazio je zadovoljstvo radom Akademije, navodeći da ima dobre profesore, asistente i studente, čiji je prosjek ocjena najviši na univerzitetu.

"Akademija umjetnosti je 10. organizaciona jedinica Univerziteta, ali ako je suditi po onome što je do sada uradila, onda zaslužuje čistu desetku", rekao je Stanić.

Na Akademiji umjetnosti, koja danas ima tri studijska programa, do danas je diplomiralo 555 studenata prvog ciklusa, odbranjen je 61 magistarski rad i šest doktorskih disertacija.

Tokom sinoćnje svečanosti pročitane su čestitke predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića i rektorata Univerziteta umjetnosti u Beogradu.

Akademiji u Dječijem pozorištu Republike Srpske prisustvovali su predstavnici akademske zajednice, ministarstava, te kulturnog i javnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana