Obilježen Međunarodni dan maternjeg jezika

Srna
Foto: Agencije

BIJELjINA - Republička omladina Srpske dijelila je danas građanima Bijeljine prigodne letke, bukmarkere i čokoladice na kojima su istaknute važne činjenice o nastanku srpskog jezika, pravopisnim pravilima i ćirilici, povodom obilježavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika - 21. februara.

Član Povjereništva Republičke omladine Srpske Ana Bajić, koja je profesor srpskog jezika i književnosti, navela je da su ovom aktivnošću podsjetili građane na važnost srpskog jezika i njegovo očuvanje i na to šta su o srpskom jeziku rekli veliki književnici, mislioci i naučnici.

Bajićeva je zahvalila građanima koji su se danas zaustavili kod pulta na gradskom trgu u Bijeljini i popričali o ovoj važnoj temi.

"Mi mladi smo zavjetnici kulturnog blaga koje su nam u nasljeđe ostavili Vuk Stefanović Karadžić i drugi naši velikani. Moramo im biti zahvalni, ali istovremeno i svjesni odgovornosti prema maternjem jeziku", navela je ona.

Bajićeva je dodala da će akcija obilježavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika biti upisana u radni kalendar Republičke omladine Srpske kao tradicionalna.

Međunarodni dan maternjeg jezika obilježava se od 1999. godine u svim državama članicama Uneska s ciljem promovisanja jezičke i kulturne raznolikosti i višejezičnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana