NPRS na turneji u Srbiji: Četiri predstave u pet izvođenja

R.V.
Foto: NPRS

BANjALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske kreće na kraću turneju po Srbiji, gdje će izvesti četiri predstave sa svog repertoara.

Naime, večeras u Narodnom pozorištu u Beogradu izvešće predstavu “Sumnjivo lice”, Branislava Nušića u režiji Ivana Plazibata. Dan poslije, 23. oktobra,  NPRS učestvuje na 33. “Danima Zorana Radmilovića” sa predstavom “Švabica”, po motivima pripovijetke Laze Lazarevića u dramatizaciji i režiji Dušana Petrovića.

Zatim u Beogradskom dramskom pozorištu, u sklopu Festivala “Naši dani”,  NPRS će izvesti dvije predstave. Prvo će 25. oktobra biti izvedena predstava “Mali ratovi i kabine Zare”, autorke Vide Davidović u režiji Ivice Buljana, a 26. oktobra predstavu “Švabica” koja je 18. oktobra imala premijeru u NPRS.

U međuvremenu, u Vršcu, na Festivalu klasike “Vršačka pozorišna jesen”, koji će biti održan 31. put u Narodnom pozorištu “Sterija”, učestvovaće  sa predstavom “Urnebesna tragedija” Dušana Kovačevića, u režiji nedavno preminulog reditelja Jagoša Markovića, koprodukciju NPRS i NP u Beogradu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana