Novosadski tango kvintet nastupio u Banskom dvoru

Srna
Novosadski tango kvintet nastupio u Banskom dvoru

BANjALUKA - U Koncertnoj dvorani Banskog dvora održan je koncert Novosadskog tango kvinteta, koji je okupio muzičare izuzetnog iskustva i koji po senzibilitetu podsjećaju na postavku čuvenog kvinteta planetarno popularnog argentinskog kompozitora Astora Pjacole.

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora predstavili su se Vladimir Ćuković /violona/, Vladimir Jakovljević /gitara/, Fedor Ruškuc /kontrabas/, David Klem /klavir/ i Dragana Kuzmanović /harmonika/.

Publika u Banjaluci bila je u prilici da uživa u programu koji obuhvata neka od najljepših djela Astora Pjacole originalno pisana za njegov kvintet, a koja nisu toliko prisutna na domaćoj muzičkoj sceni: Concierto para Quinteto, Escualo, Milonga del Angel, Soledad, Contrabajissimo, saopšteno je iz Kulturnog centra Banski dvor.

Frontmen sastava Dragana Kuzmanović rekla je da se može reći da je Astor Pjacola jedan melanholični kompozitor u čijoj muzici se osjeti strast.

“Sa mnogo emocija dočarao nam je taj tango između dvoje ljudi koji se vole ili možda ne vole, koji možda u isto vreme pate, rekla bih da je to jedna od najsnažnijih emocija koja se oseti”, rekla je Kuzmanovićeva.

Povod za osnivanje ovog ansambla bio je upravo jubilej - 100 godina od rođenja Pjacole, koji je 2021. godine obilježen u cijelom svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana