Novogodišnji koncert Banjalučke filharmonije

Agencije
Novogodišnji koncert Banjalučke filharmonije

Banjaluka - U Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor 14. januara biće održan tradicionalni novogodišnji koncert Banjalučke filharmonije pod nazivom „Novogodišnji biseri“.

Ulaznice za koncert, koji će početi u 12.00 časova, moći će se kupiti po cijeni od deset KM od 10. januara u Kulturnom centru Banski dvor.

Direktor Banjalučke filharmonije Ivan Otašević rekao je nakon posljednjeg koncerta u 2013. godini, održanog 16. decembra, da je Banjalučka filharmonija profesionalni orkestar, ali da još nema institucionalnu i redovnu podršku.

Otašević je rekao Srni da je Banjalučka filharmonija osnovana prije četiri godine, od grupe profesora Akademije umjetnosti i Muzičke škole u Banjaluci, da je do sada imala više od 60 nastupa, te da je gostovala u Švedskoj, Italiji, Grčkoj, Srbiji i širom Republike Srpske.

On je najavio da će Banjalučka filharmonija 11. januara održati koncert u Beogradu u okviru proslave Dana Republike Srpske. „Održaćemo koncert kao dar Narodne skupštine Republike Srpske Skupštini Srbije“, rekao je Otašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana