Nova sezona serije "Stranger Things" stiže 27. maja

Branislav Predojević
Foto: Jutjub

LOS ANĐELES - Striming servis "Netfliks" predstavio je službeni trejler za četvrtu sezonu "Stranger Things", koji otkriva povratak kultne serije na male ekrane u epskom stilu.

Franšiza, koju su kreirala braća Mat i Ros Dufer, od emitovanja prve sezone 2016. godine postala je kultni fenomen u svijetu moderne televizije uz ogromnu bazu fanova širom planete, te impresivnu statistiku gledanosti koja je u trećoj sezoni stigla do 60 miliona gledalaca.

Priča u četvrtoj sezoni počinje šest mjeseci nakon događaja iz treće i razorne bitke kod Starkurta, gdje se Bili žrtvovao da bi spasio grupu, dok je Huper naizgled ubijen dok je pokušavao zatvoriti kapiju prema drugoj dimenziji poznatoj kao Naopako. Prijatelji su razdvojeni širom zemlje, jer su se njihove porodice odselile od Hokinsa, nadajući se da će konačno pobjeći od terora koji je mučio grad posljednje tri godine i pružiti djeci normalno srednjoškolsko djetinjstvo. Međutim, kada se pojavi nova prijetnja i stvori jezivu misteriju, grupa mora pronaći način da se ponovo udruži u nadi da će jednom zauvijek stati na kraj natprirodnim silama iz alternativnog svijeta, što je najavio scenarista Ros Dafer.

- U prošloj sezoni uopšte nismo uspjeli da idemo u Naopako zbog same naracije priče. Ove sezone smo zaista željeli ući tamo. Provodimo više vremena u prostoru dimenzije Naopako, nego u bilo kojoj drugoj sezoni uz dosta akcije i obračuna sa njenim stanovnicima - rekao je Ros.

Sa obzirom na to da je serija bila u trogodišnjoj pauzi zbog većeg obima nove sezone i snimanja tokom pandemije "kovida 19", službeni trejler nudi dublji pogled na novu misteriju sa kojom će se mladi protagonisti serije suočiti. Trejler, koji je za 24 sata skupio skoro šest miliona pregleda, nudi obilje intrigantnih nagovještaja o tome šta će doći iz pretposljednjeg poglavlja serije. Najuzbudljiviji podatak za obožavaoce sigurno će biti otkrivanje misterioznog glavnog negativca iz alternativnog svijeta, koji vuče konce iza kulisa i traži osvetu protiv Jedanaest i njenih prijatelja poručujući da je vrijeme za rat i osvetu.

Glumačku ekipu i dalje predvodi Mili Bobi Braun kao Jedanaest, a tu su Viona Rajder, Dejvid Harbur, Fin Volfrad, Natalija Dajer, Čarli Heton i ostali mladi glumci.

Premijera prvog dijela četvrte sezone od devet epizoda zakazana je za 27. maj, dok drugi dio stiže u julu ove godine.

NOSTALGIJA

Smještena u izmišljeni grad Hokins u Indijani osamdesetih, serija prati grupu tinejdžera koji upoznaju misterioznu mladu djevojku po imenu Jedanaest, koja ima telekinetičke moći.  Dok otkrivaju njeno porijeklo, tinejdžeri se nađu u središtu velike vladine zavjere u Hokinsu, koja vodi u drugu dimenziju poznatu pod imenom Naopako. Niskobudžetna serija neočekivano je postala globalni hit vješto kombinujući fantastiku, horor, misteriju i talas nostalgije za osamdesetim godinama kroz brojne referense na filmove, muziku, knjige i igre tog vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana