Nova Pepeljuga na filmskom platnu

Aleksandra Madžar
Nova Pepeljuga na filmskom platnu

Jedna od najpoznatijih i najljepših bajki koju su napisali Braća Grim, "Pepeljuga" uskoro će biti ekranizovana na filmskom platnu u produkciji kreativnog tima Studija "Dizni".

Animirana verzija premijerno je prikazana 1950. godine i smatraju je jednim od "Diznijevih" klasika. Međutim, od tada se studio nije usudio da ovu bajku pretoči u dugometražni igrani film. Bajka je prvi put objavljena 1697. godine u djelu Šarla Peroa, a najčitanija verzija "Pepeljuge" je ona koju su napisali Braća Grim. Pepeljuga će biti prvi igrani dugometražni "Dizni" film zasnovan na klasičnoj bajci. Povjerenje su ukazali reditelju Kenetu Branu, a ovo ostvarenje trebalo bi da se pojavi na velikom platnu u martu 2015. godine.

Mlada glumica Lili Džejms oživjeće lik glavne junakinje. Njenu ljubav, princa koji će joj osvojiti srce tumači Ričard Maden. Oskarovka Kejt Blanšet prihvatila je ulogu ozloglašene maćehe. Za razliku od svojih karakterističnih uloga, Helena Bonam Karter će se ovoga puta pojaviti u ulozi dobre vile.

Zaljubljenici u ovu bajku imali su priliku da vide fotografiju sa snimanja u Londonu i otkriju kako će izgledati filmska Pepeljuga. Teško je zamisliti da postoje najmlađi gledaoci, posebno djevojčice koji se nisu upoznale sa  pričom sirote djevojke kojoj život zagorčava zlobna maćeha i dvije ništa manje pakosne polusestre. Ona živi u sobičku družeći se jedino sa životinjama, naporno izvršavajući brojne zahtjeve koji se pred nju postavljaju. Usprkos teškom životu, ona je optimistična i sanja o odlasku  na veliki dvorski bal i upoznavanju svog princa na bijelom konju. Izgubljena cipelica i potraga koja slijedi najzanimljiviji su dio ove romantične priče. Kao i mnoge djevojke, i američka glumica i pjevačica Keke Palmer je rasla sanjajući da će jednog dana sresti princa na bijelom konju sa kojim će započeti život pun ljubavi i sreće. U njenom slučaju, san će joj se ostvariti - na pozorišnim daskama. Palmerova će igrati Pepeljugu u istoimenom komadu koji će na sceni njujorškog Brodveja oživjeti u septembru. Ovom ulogom, ona neće samo debitovati u pozorištu, već će biti i prva afroamerička glumica koja će tumačiti lik Pepeljuge.

 

Nastavak

Najmlađim gledaocima "Dizni" je poklonio i nastavak poznate animirane bajke. Nova crtana "Pepeljuga" otkriva da su princezine odgovornosti koje nosi život u dvorcu izazovnije nego što je zamišljala. U tri tople priče, Pepeljuga poziva svoje prijatelje i Dobru vilu da joj pomognu da ispuni kraljevsku ulogu kojoj će dati dozu svoje ljupkosti i šarma. Pri tom će otkriti da je vjernost samoj sebi najbolji put za ostvarenje snova. Raskošna muzika, poučna priča i već poznati omiljeni likovi obilježili su drugi nastavak "Pepeljuge".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana