Nova izložba u Banjaluci: “Portreti i još ponešto” u Banskom dvoru

M. M.
Nova izložba u Banjaluci: “Portreti i još ponešto” u Banskom dvoru

BANjALUKA - Izložba “Portreti i još ponešto”, autora Ognjena Radumila, biće otvorena večeras u malom izložbenom salonu Banskog dvora Kulturnog centra.

- Rodio sam se u Glamoču na radost mojih roditelja i sestre. Ne časeći ni časa, krenuo sam u slikarstvo, prvo su tu bile bojanke, zatim stripovi i slična literatura za obrađivanje - “gledanje” u svakom slučaju. Ničim izazvan, u neka doba se pojavio i taj prvi portret, a bio je to Fredi Kruger. To je bilo to - bio sam kupljen, ispostaviće se za sva vremena. Nakon toga većina vremena je bila posvećena obrazovanju, što formalnom, što neformalnom. Inače, tvrdim da su dvije stvari koje nas razlikuju od djece, igranje i učenje, a nijednu nisam zapostavio, uglavnom, ako ništa drugo, bar se trudim - naveo je Radumilo u najavi izložbe, koja će biti otvorena u 19 časova i dodao da ovaj opus, koji će javnost imati priliku da vidi, predstavlja neki vid opuštanja.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj posjetilaca ovog događaja je ograničen. Nošenje maske i dezinfekcija ruku na ulazu su obavezni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana