Nindža kornjače i Lusi za sve generacije

Aleksandra Glišić
Nindža kornjače i Lusi za sve generacije

Filmsko ljeto donosi mnogo uzbuđenja, a među filmovima koji su već stekli armiju obožavalaca u svjetskim i domaćim bioskopima su "Planeta majmuna: Revolucija 3D", "Herkul" i "Grdana - zla vila 3D".

Ekranizacija stripa o junacima iz 21. vijeka "Čuvari galaksije" u banjalučki multipleks "Palas" stigla je 30. avgusta, a riječ je o filmu koji je režirao Džejms Gan. U glumačkoj ekipi su Kris Prat, Zoe Saldana, Dejv Bautista, Vin Dizel, Bredli Kuper i Li Pejs. Sa njima igraju i Majkl Ruker, Karen Gilan, Djimon Hounsou, Džon Si Rajli, Glen Klouz i Benisio del Toro.

Studio "Marvel", koji je producent ovog filma, odlučio je da poslije blokbastera "Ajron men", "Tor", "Kapetan Amerika" i "Osvetnici" proširuje svoj svijet mašte na kosmos. Priča prati drskog avanturistu Pitera Kvila koji postaje predmet nemilosrdnog lova kada ukrade misterioznu kuglu - predmet žudnje Ronana, moćnog zlikovca. Najveće zlo krije se upravo u Ronanovim ambicijama, čije ostvarenje može dovesti u opasnost cijeli univerzum. Kvil nevoljno sklapa savez sa četiri potpuno različita lika - Roketom, rakunom sa pištoljem, Grutom, drvolikim humanoidom, smrtonosnom i enigmatičnom Gamorom i Draksom Razaračem, koga vodi želja za osvetom.

Generacije koje su odrastale uz popularnu crtanu seriju "Nindža kornjače" sa nestrpljenjem očekuju premijernu istoimenog filma, koja je u Banjaluci najavljena za 14. avgust. Režiju ove akcione i avanturističke komedije potpisuje Džonatan Libesman, a uloge tumače Megan Foks, Vil Arnet, Vilijam Fihtner, K. Tod Frimen, Deni Vudburn...

Zvaničan trejler filma govori o tami koja se nadvila nad Njujork, jer Šreder i njegovi zli pomoćnici drže u strahu sve ljude, od policije do političara. U tom trenutku pojavljuju se četiri neobična brata, odnosno nindža kornjače. Oni moraju da rade sa neustrašivom novinarkom Ejpril O'Nil i sarkastičnim kamermanom Vernom da bi spasili grad. Slavni francuski sineast Lik Beson režirao je po svom scenariju, a u američkoj produkciji, akcioni triler "Lusi", koji u bioskope u Republici Srpskoj stiže 21. avgusta. Glavne uloge igraju Skarlet Johanson i Morgan Frimen.

Beson je stvarao neke od najupečatljivijih akcionih heroina u filmskoj istoriji - "Nikita", "Profesionalac", "Peti element". U novom filmu Skarlet Johanson tumači lik žene koja se slučajno upetljala u mračni posao, a istovremeno iznenađuje svoje otimače i pretvara se u nemilosrdnu ratnicu. Lusine moći razvijene su izvan ljudske logike.

"Povratak u Oz"

Crtani film "Povratak u Oz" stiže u bioskope u Republici Srpskoj 14. avgusta. Nastavak jedne od najpoznatijih dječijih avantura snimljen je prema romanu Rogera S. Bauma, prapraunuka L. Franka Bauma - autora djela "Čarobnjak iz Oza". Djevojčica Doroti sada se vraća u Čarobnu zemlju preko duge, nakon što shvati da je Kanzas u potpunosti opustošen i da su se svi iz njega iselili. Sa njom se u Oz vraća i vjerni pas Toto, a  putem od žutih cigli ponovo će odzvanjati smijeh vesele družine, koja će doživjeti nove dogodovštine u zemlji u kojoj su se i upoznali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana