Nikoli Vukoliću nagrada za najbolju knjigu

Srna
Nikoli Vukoliću nagrada za najbolju knjigu

Banjaluka - Književniku Nikoli Vukoliću večeras je u Banjaluci uručena godišnja nagrada za najbolju knjigu u 2013. godini - za knjigu kritika i eseja "Zabilježeno".

Autor Nikola Vukolić rekao je novinarima da je za ovo djelo već dobio jednu nagradu-nagradu čitalaca, jer je knjiga sva rasprodata, te da uskoro očekuje njeno drugo izdanje.

"Ova knjiga je knjiga iskrenosti, jer dok sam je pisao držao sam se savjeta žnek ritam srca nosi tijelo, duša - to je stilž. Zato sam želio u ovoj knjizi da se suočim sam sa sobom, da se ispovijedim sam sebi i da sve to zapišem", istakao je Vukolić.

Nagradu dodjeljuju Udruženje književnika Republike Srpske - podružnica Banjaluka i grad Banjaluka.

U obrazloženju žirija navedeno je da je Vukolićevo djelo obnovilo poetsku formu eseja, predstavivši poznate autore i njihova djela iz domaće i evropske književnosti.

Knjiga eseja i kritika "Zabilježeno" autora Nikole Vukolića objavljena je nedavno u izdanju Zadužbine "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd i izdavačke kuće "Prometej" iz Novog Sada.

Riječ je o knjizi eseja i kritika koju je književnik Nikola Vukolić napisao u posljednjih tridesetak godina.

Knjiga je podijeljena po ciklusima: Eseji, Zabilježeno o Kočiću, Zabilježeno o prozi, Zabilježeno o poeziji i Zabilježeno u bilježnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana