Nevesinje: Multioriginali pred posjetiocima

Agencije
Nevesinje: Multioriginali pred posjetiocima

Nevesinje - Izložba "Multioriginali" iz fundusa Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, otvorena je protekli vikend u nevesinjskoj galeriji.

- Umjetničko djelo moguće je doživjeti pod uslovom da postoji sredina, odnosno medij u kojem djela dobiju svoju pravu umjetničku dimenziju. Upravo je takav ovaj prostor za doživljaj koji ste napravili u Nevesinju i na kojem vam iskreno zahvaljujemo - kazao je muzejski savjetnik Nikola Galić, koji je i otvorio izložbu.

Postavka predstavlja dvadeset tri reprezentativna primjera iz zbirki grafike i novih medija nastalih tokom sedme i osme decenije 20. vijeka, koji se većinom odnose na umjetnost BiH, kao i na šire područje objedinjeno pod nazivom "jugoslovenski umjetnički prostor". 

Multioriginalnost se prvenstveno odnosi na samu prirodu umjetničkog djela, a to je, u ovom slučaju, mogućnost njegovog umnožavanja i ponavljanja, pa je kao takva zajednička svim primjerima koji su izdvojeni iz muzejskih zbirki grafike i novih medija Muzeja savremene umjetnosti RS. 

Posjetioci će moći da pogledaju izložbu u galeriji u Nevesinju do 20. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana