Nenadu Grujičiću nagrada "Zlatni Orfej"

Srna
Nenadu Grujičiću nagrada "Zlatni Orfej"

NOVI SAD - Novosadski pjesnik Nenad Grujičić laureat je prestižne književne nagrade "Zlatni Orfej" za 2020. godinu za svevremeni pečat i trajno prisustvo u srpskoj kulturnoj baštini, odlučio je žiri 35. Međunarodnog književnog festivala "Srpsko pero" koji se održava u Jagodini.

 

U obrazloženju žirija navedeno je da Grujičić istrajava do danas u svojoj misiji - opjevati svijet i život lirskom tajnom.

"Grujičić bez ostatka u više od 20 pesničkih knjiga u kojima je, autentičnim pesničkim glasom na podjednako uspešan način promovisao umetničku veštinu pisanja /pevanja/ u slobodnom i vezanom stihu, istrajava da opeva život lirskom tajnom", dodaje se u obrazloženju.

Nagrada "Zlatni Orfej" svečano će biti uručena Grujičiću početkom maja na Pedagoškom fakultetu u Jagodini u okviru Festivala "Srpsko pero".

Među dobitnicima ove prestižne književne nagrade su Matija Bećković, Ljubivoje Ršumović, Slobodan Rakitić, Pero Zubac, Petar Pajić, Adam Puslojić, Ivan Rastegorac, Srba Ignjatović, Bajo Džaković, Dragomir Brajković, Bratislav Milanović i drugi srpski pjesnici.

 Nagrada "Zlatni orfej" dodjeljuje se od 2000. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana