Nele Karajlić darovao 200 knjiga dobojskoj biblioteci

D. D.
Nele Karajlić darovao 200 knjiga dobojskoj biblioteci

Doboj - Dr Nele Karajlić donirao je juče dobojskoj biblioteci oko 200 knjiga, prikupljenih u saradnji sa izdavačkom kućom "Laguna".

- Zamolio sam svoje izdavače da daju knjige, jer sam čuo da je za vrijeme poplava sve otišlo. Onda sam skupio malo od njih, malo sam ponio svojih knjiga, a poneku knjigu je darovala i "moja raja" - kazao je Karajlić.

Direktor Narodne biblioteke Doboj Slavica Gostimirović je zahvalila na donaciji, ističući da je biblioteci potrebna svaka knjiga.

- Između 30.000 i 35.000 knjiga je prikupljeno donacijama, a očekujemo oko 7.000 knjiga iz Novog Sada, koje nam je pripremila Matica srpska. Imamo obećanu donaciju iz Narodne biblioteke Srbije i iz Biblioteke u Staroj Pazovi - rekla je Gostimirovićeva i dodala da se pojavio donator za obnovu zgrade biblioteke, te da bi radovi na obnovi objekta trebalo da počnu na proljeće.

Karajlić je sinoć u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Doboj promovisao svoju knjigu "Fajront u Sarajevu", a dan ranije u prepunoj sali Narodne biblioteke "Branko Radičević" u Derventi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana