Negi Stjepanović nagrada Najbolji Menadžer U Bibliotekarstvu u Republici Srpskoj

Srna
Negi Stjepanović nagrada Najbolji Menadžer U Bibliotekarstvu u Republici Srpskoj

Zvornik - Direktor Narodne biblioteke Zvornik Nega Stjepanović dobitnik je nagrade "Najbolji menadžer u bibliotekarstvu", koju dodjeljuje Društvo bibliotekara Republike Srpske.

Stjepanovićevoj je ovo priznanje dodijeljeno na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 20 godina Društva bibliotekara Republike Srpske, koja je nedavno održana u Višegradu.


"Moram prvo da zahvalim kolektivu jer najbolji menadžer ne možete biti bez dobrog tima", rekla je Stjepanovićeva novinarima i dodala da je ovo nagrada i za grad Zvornik, Gradsku upravu i gradonačelnika Zorana Stevanovića koji svesrdno pomažu Biblioteci u radu.

Ona je istakla da je Narodna biblioteka Zvornik prvu nagradu "Đorđe Pejanović", kao najbolja biblioteka u Republici Srpskoj, dobila 2010. godine, dok je sama 2012. godine takođe dobila nagradu za najboljeg menadžera u bibliotekarstvu.

Stjepanovićeva je naglasila da je zvornička biblioteka Matična biblioteka koja vrši nadzor nad radom biblioteka u Vlasenici, Srebrenici, Bratuncu, Milićima i Šekovićima.

Ona kaže da su, zajedničkim radom i dobrom saradnjom, i biblioteke koje su u nadležnosti Matične dobile prethodnih godina značajna priznanja.

"Biblioteka u Srebrenici je 2015. godine dobila nagradu žNajbolja biblioteka u Republici Srpskojž", rekla je Stjepanovićeva.

Ona je dodala da je to značajno priznanje prošle godine dodijeljeno Biblioteci u Vlasenici, dok je Biljana Papaić iz Biblioteke u Milićima proglašena za najboljeg bibliotekara.

Stjepanovićeva kaže da je bibliotekarstvo "nezaobilazna snaga", bez koje se ne može planirati budućnost. /kraj/msg

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana