Ne odustajemo od osnivanja odjeljenja za kulturu

Agencije
Ne odustajemo od osnivanja odjeljenja za kulturu

Banjaluka - Kulturi Banjaluke ne trebaju birokrate, prepisivači davnašnjih zakona i prevaziđenih odluka, kulturi trebaju intelektualci širokog zamaha, oni koji razumiju sve oblasti umjetnosti i stvaralaštva.

Donijeli su ovo kao zaključak članovi Udruženja dramskih umjetnika RS poslije okruglog stola za pomoć razvoju kulture "Prostor grada, prostor stvaralaštva", koji je održan u srijedu u Banskom dvoru Kulturnom centru.

U svom saopštenju poručuju i da je održani skup samo početak borbe da kultura u Banjaluci dobije mjesto koje joj pripada.

- Svjesni činjenice da u mnogim institucijama kulture i u Odjeljenju za društvene djelatnosti nema dovoljno novca u budžetu za kulturu, pokrenuli smo inicijativu da se osnuje odjeljenje za kulturu. Zato nećemo odustati od naše ideje da i u Banjaluci, poput Beograda, imamo odjeljenje za kulturu u kojem će "carovati" znanje i svježe ideje. Ostaćemo dosljedni svojoj ideji i insistirati da Banjaluka dobije odjeljenje za kulturu ko god bio na vlasti. Mi smo svoj put, put umjetnosti, izabrali mnogo prije 2. oktobra - stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana