Nataša Perić: Crvenkapa iz naše ulice

Aleksandra Madžar
Nataša Perić: Crvenkapa iz naše ulice

Banjaluka - Ne radimo klasičnu "Crvenkapu", već jednu od mnogobrojnih postojećih verzija u kojoj se ne pojavljuje lik bake.

Ispričala je ovo za "Glas Srpske" mlada i talentovana glumica Nataša Perić, koja će uskoro diplomskom predstavom zakoračiti u profesionalni svijet glume.

Ona će 23. novembra na daskama Gradskog pozorišta "Jazavac" udahnuti scenski život djevojčici iz bajke uz koju su odrastale mnoge generacije. Premijerom "Crvenkape", koju režira Slobodan Perišić, biće otvorena "Juhu" scena u gradskom teatru posvećena najmlađoj publici.

- Riječ je o modernoj interpretaciji "Crvenkape", a mališane očekuje mnogo pjesme i zabave. Naravno, nismo zaboravili ni didaktičke aspekte. Radujem se što ću igrati pred djecom, oni su najiskrenija publika - istakla je Perićeva, koja tumačeći lik Crvenkape prvi put profesionalno igra u predstavi za djecu.

Da su bajke oduvijek sinonim za čaroliju i da vode u najljepši svijet mašte, potvrdila je i ova mlada glumica.

- Mališani su srećni kada im se otvore vrata magičnih riječi, ali su još srećniji kada vide i osjećaju strah ili sreću zajedno sa tim likovima. A takva magija zajedničkih osjećanja moguća je samo u pozorištu - naglasila je Perićeva.

Kaže da je liku Crvenkape dala i lični pečat.

- Bila jednom jedna djevojčica, ljupka i mila, kako se samo zamisliti može... Šta ako ona nije baš tako ljupka i mila?! I ako se nije izgubila zato što je u šumi brala cvijeće, već zato što uopšte nije slušala mamu dok joj je govorila kako da dođe do bakine kuće? Ili šta ako misli da je dovoljno samostalna i "svoja"? Dovoljno pitanja za jedan odgovor drugačije "lične" Crvenkape - zaključila je Perićeva.

Tinejdžerska komedija

- Novi komad "Zaštita prije svega" je tinejdžerska komedija, ali je namijenjena i odraslima. Tekst je napisao Ivan Zekić, a režiju radi Miloš Paunović. Glumačku ekipu čine još i Nataša Račić, Zlatan Vidović i Bojan Kolopić - kaže Nataša Perić, koja je dio ansambla i ove predstave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana