Nastavak “Teksa Vilera” u izdanju “Koloseuma”

B.P.
Nastavak “Teksa Vilera” u izdanju “Koloseuma”

BANjALUKA - Izdavačka kuća “Koloseum” objavila je treću knjigu stripa “Teks Viler” nazvanu “El Morisko”, a koja sadrži tri klasične epizode legendarnog “Bonelijevog junaka”, a to su “El Morisko”, “Sijera Enkantada” i “Gospodar ponora” (originalni brojevi: 101, 102, 103, objavljeni 1969. godine), koje je radio tandem Đan Luiđi Boneli i Guljelomo Leteri.

Nakon dvije uvodne knjige “Maskirani osvetnik” i “Lijepa Zelda” ekipa iz “Koloseuma” donosi priče iz ranijeg perioda ovog kultnog vesterna u kojima je nešto naglašeniji element horora i fantastike i koja važi za jednu od najboljih epizoda kod ljubitelja teksaškog rendžera. 

Sama priča prati Teksa i Karsona u potrazi za tajanstvenim Gospodarom ponora, koji koristi zelene dragulje i otrovne strelice koje ljude pretvaraju u mumije, kao oružje za širenje kulta Asteka, kako bi obnovio njihovo carstvo. U ovim epizodama pojavljuje se i El Morisko, jedan od čuvenih Teksovih saveznika i prijatelja, misteriozni doktor koji se bavi graničnim naukama poput alhemije i magije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana