Nastavak filma “Petar Zec” stiže ove godine: Povratak uzbudljivom svijetu nestašluka

Milanka Mitrić
Nastavak filma “Petar Zec” stiže ove godine: Povratak uzbudljivom svijetu nestašluka

BANjALUKA - Animirano-igrani film “Petar Zec” prije dvije godine osvojio je srca publike širom svijeta, a svi obožavaoci ovog ostvarenja u režiji Vila Glaka ove godine imaće priliku da pogledaju i njegov nastavak.

Naime, nastavak ovog ostvarenja, nazvan “Petar Zec: Skok u avanturu” svjetlost dana ugledaće na premijernom prikazivanju koje je predviđeno za 7. avgust.

- Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Toma Gregor, koji je daleko bistriji i oštroumniji, za Petra to znači samo dodatni izazov, nikako prestanak zabave. Ali mladi Gregor nije samo nevjerovatan neprijatelj, već i potencijalni suparnik. On se zaljubljuje u lokalnu slikarku Bibu, koja je ujedno i zekina surogat majka. Sada Petar ima dvostruko više razloga da otjera uljeza, što na kraju rezultuje pravom bitkom, kako za farmu tako i za naklonost lijepe Bibe - navedeno je o prvom dijelu filma.

Rivalstvo između njih dvojice odvelo ih je u veliku i uzbudljivu avanturu daleko van njihove idilične okoline u gužvu londonske podzemne željeznice i sve do opasnih ulica grada i nazad.

- Na kraju Petar je shvatio da šargarepa i slava nikada neće biti važni koliko ljubav i porodica - naznačeno je o ovom ostvarenju, čija radnja će biti bazirana na novim nestašlucima i avanturama ovog poznatog zeca u plavoj jakni.

U filmu su glumili Donal Glison, Džejms Korden, Margo Robi, Rouz Birn, Elizabet Debicki i drugi, a likovi su bazirani na djelu književnice Beatris Poter.

- Neko vrijeme je prošlo otkako su Petar Zec i Tomica zakopali ratnu sjekiru, barem prividno. Biba, Toma i zečevi osnovali su improvizovanu porodicu, ali uprkos svim nastojanjima Petar nikako da se riješi svoje nevaljale reputacije. Tražeći avanturu izvan sigurnosti sopstvene bašte, Petar Zec otkriva cijeli novi svijet u kojem se njegovi nestašluci cijene. Ali u trenutku kada njegova porodica odluči da sve rizikuje ne bili bi ga pronašla, Petar mora odlučiti kakav zec želi da bude - objašnjeno je o novom filmu, koji je nastao u produkciji kompanije “Soni”.

Film je prvobitno trebalo da bude prikazan početkom aprila, ali je prikazivanje nastavka pomjereno za avgust, zbog trenutne situacije sa virusom korona. Iz istog razloga pomjereno je i prikazivanje mnogih drugih filmova, a otkazani su brojni događaji, koncerti i filmske projekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana