Narodno pozorište i Adiko banka potpisali ugovor o nastavku saradnje

GS
Narodno pozorište i Adiko banka potpisali ugovor o nastavku saradnje

BANjALUKA - Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Maja Dodig i predsjednik uprave Adiko banke Srđan Kondić potpisali su ugovor o nastavku saradnje.

Iz Narodnog pozorišta Republike Srpske saopšteno je da se ova tradicionalna saradnja nastavlja uprkos brojnim izazovima koje je ova godina donijela.

Dodigova je istakla da je Adiko banka svojim djelovanjem u prethodnim, a posebno u ovoj, za kulturu i umjetnost izuzetno teškoj godini, ostala veliki prijatelj pozorišta, ali i kulturnog djelovanja uopšte.

Ona je navela da Narodno pozorište Republike Srpske iskazuje snagu stvaralačkog tima bez obzira na ograničavajuće epidemiološke okolnosti, što potvrđuju nagrade i najviše ocjene na domaćim i međunarodnim festivalima.

- Svojim radom i repertoarom trudimo se opravdati ukazano povjerenje, te ponuditi što više različitog kulturnog sadržaja našim građanima. Podrška Adiko banke nam daje dodatan podsticaj da nastavimo raditi više i bolje, i na tome smo im izrazito zahvalni - rekla je Dodigova.

Kondić je naveo da je, s obzirom na to da Narodno pozorište Srpske ove godine obilježava 90 godina postojanja, ovo rođendanski poklon svima koji su na ili iza scene u ovoj ustanovi kulture.

- Budući da sa Narodnim pozorištem, banjalučkim, ali i regionalnim hramom kulture uspješno sarađujemo već dugi niz godina, nismo se dvoumili u donošenju odluke o nastavku našeg partnerstva - rekao je Kondić.

Adiko banka u okviru svoje strategije djelovanja prema lokalnoj zajednici, posebno mjesto daje institucijama kulture i umjetnosti u Republici Srpskoj.

Osim Narodnog pozorišta Republike Srpske, Banka kontinuirano podržava i rad drugih pozorišnih kuća, ali i niz drugih manifestacija iz oblasti kulture i umjetnosti u Republici Srpskoj.

Adiko banka je ove godine za sigurno izvođenje predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske, u okviru svojevrsne pozorišne smotre pod nazivom "Zvjezdani teatar", donirala sredstva za dezinfekciju, maske i rukavice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana