Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini: Uručene zahvalnice preduzećima i ustanovama sa najviše učlanjenih

Srna
Foto: Arhiva

BIJELjINA- Bijeljinska Narodna biblioteka "Filip Višnjić" uručila je danas zahvalnice, za nesebičnu podršku u približavanju knjige građanima, za šest preduzeća i ustanova sa najviše učlanjenih u biblioteku.

Direktor ove biblioteke Jovan Cvjetković zahvalio je predstavnicima tih ustanova i preduzeća, te im uručio zahvalnice.

"Knjiga je jedan od najboljih prijatelja u ovoj trenutnoj situaciji izazvanoj pandemijom", naglasio je Cvjetković i pozvao sve stanovnike Bijeljine i Semberije, koji nisu članovi, da se učlane u bijeljinsku Narodnu biblioteku "Filip Višnjić", na čijim se policama nalazi oko 115.00 knjiga, za svačiji ukus.

Zahvalnica je uručena direktoru OŠ "Knez Ivo od Semberije" Radenku Saviću za najviše učlanjenih učenika u prošloj godini – 907 đaka, jer zbog pandemije uručenje nije bilo moguće ranije organizovati.

Ove godine je najviše đaka, njih 806, učlanjeno iz OŠ "Jovan Dučić" Bijeljina, a zahvalnicu je primio direktor te vaspitno-obrazovne ustanove Dejan Vuković.

Cvetković je zahvalnicu uručio i direktoru KPZ Bijeljina Milenku Gajiću, direktoru bijeljinskog Doma zdravlja Danijeli Đukin, zamjeniku direktora Bolnice "Sveti Vračevi" Neli Mitrović, te direktoru preduzeća "Elektro-Bijeljina" Vasi Arsenoviću. Arsenović je novinarima, u ime svih ustanova i preduzeća koje su dobile zahvalnicu, rekao da je zadovoljstvo osnažiti rad Biblioteke.

"Drago nam je što smo dali doprinos i obogatili članstvo ove ustanove. Mislim da ćemo nastaviti tu tradiciju jer se čovjek rađa sa knjigom i živi sa njom, i ona je sastavni dio svačijeg života. Vjerujem da će svi oni koji su se učlanili imati knjigu pored sebe svaki dan, naročito u ovim vremenima kada treba sačuvati mentalno zdravlje", rekao je Arsenović i izrazio zadovoljstvo što je preduzeće na čijem je čelu ove godine imalo najviše učlanjenih radnika – 661.

U Biblioteci "Filip Višnjić" Bijeljina ove godine je oboren prošlogodišnji rekord od 7.600 učlanjenih za jedan dan i učlanjeno je više od 8.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana