Namćor u Evropskoj noći teatra

Agencije
Namćor u Evropskoj noći teatra

Prijedor - Pozorište Prijedor igraće sutra komediju "Namćor" čime će se pridružiti obilježavanju "Evropske noći teatra", najavljeno je danas iz ove kuće.

Predstavu po tekstu "Bluz osmeh" Miroljuba Nedovića režirao je Željko Kasap, koji ujedno igra i naslovnu ulogu, a sa njim u predstavi glume i Mirela Predojević, Maja Radonjić i Dubravko Vukadinović. "Namćor" je postavljen početkom ovog mjeseca i bila je to druga premijera u 61. sezoni ove kuće.

Cijena ulaznice je u "Evropskoj noći teatra" snižena na 3 KM, sa 5 KM koliko koštaju karte za premijere, odnosno sa 4 KM koliko koštaju predstave u redovnom repertoaru Pozorišta Prijedor.

"Evropska noć teatra" jednodnevno je događanje posvećeno scenskim i izvođačkim umjetnostima. Ideja je dati posjetiocima priliku da upoznaju teatar iz druge vizure odlaskom iza scene, u prostorije teatra u koje publika inače nema pristup, upoznati ih s načinom njegovog funkcionisanja, pozvati ih na nove izvedbe i okrugle stolove, te jednostavno otvoriti komunikaciju na svim nivoima.

Jedinstvena pozorišna manifestacija "Evropska noć teatra" ove godine okupiće teatarske radnike i njihovu publiku u Belgiji, Austriji, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Bugarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana