Najbolji rad učenice iz Trebinja

R. Mi.
Najbolji rad učenice iz Trebinja

Trebinje - Učenica prvog razreda Gimnazije "Jovan Dučić" iz Trebinja Aleksandra Gazivoda dobila je prvu nagradu za literarni rad pod nazivom "Tamo daleko" na 23. međunarodnom konkursu "Svetosavlje i naše doba".

Njen rad je najbolji među 136 radova srednjoškolaca iz 46 škola Srbije, Srpske i rasijanja, a na temu "Stogodišnjica od početka Velikog rata".

Trebinjskoj Gimnaziji pripale su još dvije nagrade - maturant Lazar Đogović dobio je pohvalnicu za pjesmu "Plava grobnica", dok je nagrada za najveći broj uspješnih učeničkih radova pripala profesoru srpskog jezika Veselinki Kulaš.

U konkurenciji osnovnih škola, stariji uzrast, učenica devetog razreda Osnovne škole "Njegoš" iz Berkovića Milena Kundačina osvojila je drugu nagradu za rad "Siroče".

Tradicionalni međunarodni konkurs organizovali su Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Kolo srpskih sestara i Odbor za vjeronauku Eparhije bačke, Centar za likovno vaspitanje djece i omladine Vojvodine i Udruženje vojvođanskih učitelja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana