Najbolji bibliotekar Željko Savanović

Agencije
Najbolji bibliotekar Željko Savanović

Višegrad - Željko Savanović iz Fakultetske biblioteke u Banjaluci proglašen je za za najboljeg bibliotekara na 17. susretima bibliotekara Republike Srpske, koji su danas održani u Višegradu u okviru Kulturne manifestacije "Višegradska staza".

Narodna biblioteka iz Mrkonjić Grada je proglašena najboljom bibliotekom u Srpskoj, dok je za najboljeg menadžera u bibliotekarstvu izabran Jovan Cvjetković, direktor bijeljinske Narodne biblioteke "Filip Višnjić".

Direktor Narodne biblioteke iz Mrkonjić Grada Biljana Ćelić istakla je da je biti nabolji u bibliotekarstvu, znati izuzetno voljeti ovaj posao omeđen svakodnevno knjigama i piscima, a na usluzi vjernim čitaocima.

Direktor bijeljinske biblioteke Jovan Cvjetković rekao je da menadžment ovakvih ustanova u teškim vremenima po kulturu mora pronaći put do građanina i čitaoca obezbjeđivanjem kvalitetnih projekata i programa, kao i dovođenjem u hram knjiga najpoznatijih imena i mislilaca iz oblsti kulturnog djelovanja.

Predsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske Stojka Mijatović je, otvarajući Susrete bibliotekara, naglasila da su bibliotečki radnici nezaobilazna snaga bez koje se ne može zamisliti kulturna budućnost.

Pomoćnik ministra za kulturu Biljana Bilbija istakla je podrušku ministarstva Društvu bibliotekara u njihovom radu i djelatnosti, a zamjenik načelnika opštine Višegrad Milan Nikolić naglašavajući ulogu bibliotekara, rekao je da su oni spona između pisca i čitaoca.

Nagrađenim bibliotekarima i bibliotekama, povelja "Đorđe Pejanović" biće večeras uručena na svečanoj akademiji otvaranja manifestacije "Višegradske staze".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana