Najbolja predstava Sitaucija pozorišta iz Mrkonjić Grada

Srna
Najbolja predstava Sitaucija pozorišta iz Mrkonjić Grada

Novi Grad - Gradsko pozorište Mrkonjić Grad dobilo je nagradu za najbolju predstavu u kategoriji pozorišnih grupa na večeras završenom Drugom festivalu pozorišnog staralaštva u Novom Gradu.


Predstava mrkonjićkog pozorišta - "Situacija" imala je i najbolji originalni tekst u kategoriji pozorišnih grupa, za šta je nagrađena Dubravka Nikolić.

Kolektivnu i nagradu za najbolji scenski pokret dobila je predstava "Mimar" Mostarskog pozorišta mladih 1974.

Za najbolju sporednu ulogu nagrađen je Petar Pejović koji je glumio Anđelinu u predstavi "U crtu" Pozorišta mladih Vitez, a za epizodnu ulogu nagrađena je Nataša Krivošija iz DIS tetara Banjaluka za ulogu žene u predstavi "Vrati mi tu pidžamu, budalo jedna šašava".

U kategoriji pozorišnih grupa, dodijeljena je i nagrada za najbolji dizajn svjetla, koja je pripala Gradskom pozorištu Mrkonjić Grad.

Najbolja predstava u kategoriji srednjoškolskih grupa je "Mala princeza" Dramske scene SPKD Prnjavor, a ova predstava dobila je i nagradu za najbolju scenografiju, dok je glumica Ana Vinčić dobila nagradu za najbolju glavnu ulogu - naratora u istoj predstavi.

Za najbolju scensku adaptaciju dramskog teksta nagrađena je predstava "Stara tajna" Pozorišta mladih Banjaluka, a za najbolju sporednu ulogu u ovoj predstavi nagrađen je Ognjen Bogdanović.

U kategoriji srednjoškolskih grupa, za najbolji originalni tekst nagradu su dobili Srećko Marčeta i dramska radionica "Branko Ćopić" Donji Dubovik za predstavu "Ko se boji žene još", za najbolju epizodnu ulogu nagrađen je Zoran Stupa za ulogu Ratka u ovoj predstavi, kao i Miloš Nedimović za najbolju scensku bravuru, a pohvalu za najbolji ansambl dobila je radionica iz Donjeg Dubovika.

Predsjednik žirija Željko Kasap večeras je rekao da su predstavama prikazanim na festivalu bili zadovoljni i publika i žiri. "Lijepo je kada jedan grad ima oznaku festivalski i nadam se da će, uz druga kulturna dešavanja, Novi Grad postati poznat i po pozorišnom festivalu", rekao je Kasap.

Izvršni direktor teatra "Scena" Srećko Marčeta podsjetio je da je na festivalu, koji je u Novom Gradu otvoren 16. avgusta, prikazano devet predstava u takmičarskom dijelu.

"Zadovoljni smo posebno posjetom i interesovanjem publike za sve prikazane predstve", rekao je Marčeta.

Na kraju je u revijalnom dijelu izvedena predstava teatra "Scena" iz Novog Grada "Pomozite da se udam".

Festival pozorišnog stvaralaštva organizovali su Kulturno-obrazovni centar i teatar "Scena" uz podršku opštine Novi Grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana