Nagrađeni najbolji literarni i likovni radovi

Srna
Nagrađeni najbolji literarni i likovni radovi

PODGORICA - Na likovnom i literarnom konkursu “Naš patrijarh Pavle”, koji su raspisali Eparhija budimljansko-nikšićka i Matica srpska - Društvo članova u Crnoj Gori, stigao je veliki broj radova, i za literarnu i za likovnu kategoriju, a nagrađeni su najbolji radovi učenika osnovnih i srednjih škola.

Kada je riječ o likovnim i literarnim radovima organizatori i stručni žiri u saopštenju su izrazili veliko zadovoljstvo kako brojnošću, tako i kvalitetom radova.

Prva nagrada se sastoji od novčanog iznosa od 100 evra, plakete i knjige “Štap patrijarha Pavla”, autora Dragana Lakićevića, a preostale dvije na nivou srednjih škola, odnosno četiri na nivou osnovnih škola od novčanog iznosa od 50 evra, plakete i knjige “Štap patrijarha Pavla”.

U kategoriji likovnih radova učenika osnovne škole žiri je odlučio da nagradi šest, umjesto prethodno najavljenih pet učenika, a u kategoriji likovnih radova učenika srednje škole, umjesto prethodno najavljena tri, stručni žiri je nagradio četiri učenika.

Na manifestaciji “Dani patrijarha Pavla”, čiji će datum biti naknadno objavljen, plaketu i knjigu će dobiti svi učesnici likovnog i literarnog konkursa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana