Nagrađen Rajko Petrov Nogo

A. M.
Nagrađen Rajko Petrov Nogo

Pale - Pjesnik Rajko Petrov Nogo dobitnik je nagrade "Duško Trifunović", koja se dodjeljuje za poseban doprinos srpskoj književnosti u okviru književne manifestacije posvećene ovom velikom srpskom književniku.

"Dani Duška Trifunovića" počinju danas, a završavaju se u subotu, 13. septembra. Žiri u sastavu Saša Knežević, Biljana Samardžić i Mirjana Lukić odluku da nagrada ode u ruke Rajku Petrovu Nogu donio je jednoglasno.

- Pjesništvo Rajka Noga nije moguće sagledati bez znakova i glasova koji dopiru iz tradicije, mita, istorije i religije, ali i iz posljednjih vremena - navodi žiri u saopštenju.

Prvog dana manifestacije, koja se održava osmi put, predstaviće se finalisti konkursa za najbolji literarni rad o temi "Kad sam te prvo srela/sreo". Pjesnici će u petak, drugog dana ove književne manifestacije, učestvovati na "Pjesničkom času" koji će biti održan u Osnovnoj školi "Mokro". Za petak je planirano i otvaranje izložbe "Dvanaesti saziv Art simpozijum Jahorina", kao i veče poezije za odrasle "Bukvalno tako", u okviru kojeg će Rajku Petrovu Nogu biti dodijeljena nagrada "Duško Trifunović".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana