Nagrada “Ogledalo srpsko” Milici Kralj i Višnji Kosović

Srna
Nagrada “Ogledalo srpsko” Milici Kralj i Višnji Kosović

PODGORICA - Pjesnikinje Milica Kralj i Višnja Kosović dobitnice su međunarodne književne nagrade “Ogledalo srpsko” za 2023. godinu, koju dodjeljuje Društvo srpskih književnika Crne Gore i Hercegovine.

Odluku o dodjeli nagrade donio je žiri koji čine Budimir Aleksić, Želidrag Nikčević i Bećir Vuković.

Nagrada će biti uručena 18. marta u 12.00 časova u “Plavoj sali” u Srpskoj kući u Podgorici.

U saopštenju Društva srpskih književnika Crne Gore i Hercegovine navode da je Milica Kralj jedna od najostvarenijih savremenih srpskih pjesnikinja, a pjesme su joj zastupljene u više antologija savremene srpske poezije.

“Dobitnica je značajnih književnih nagrada između kojih žMarko Miljanovž, žPovelja Kneza Lazaraž, žZlatna značkaž Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, žZalogaž,ž Miodrag Ćupićž”, navodi se u saopštenju.

Pjesnikinja Višnja Kosović je magistar filozofije i dugogodišnja profesorka filozofije, te je gostujuća profesorka na više značajnih evropskih filozofskih katedri.

“Objavila je oko petnaestak knjiga poezije, proze, kratkih priča, aforizama, filozofskih misli. Dobitnica je nagrade žMarko Miljanovž, međunarodne književne nagrade za priču, žKočićevo perož,žVidovdanska poveljaž”, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana